Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Ana Bilim Dalı Hakkında Genel Bilgiler

2018 yılından itibaren eğitim veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Hamidiye Yaşam Bilimleri Fakültesi, Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Türkiye’deki aynı statüde olan 4 Lisans programından biridir. Bu programdan mezun olan öğrenciler öğretmen, antrenör ve ya kondisyoner olabilmektedir.Spor Bilimleri tezli yüksek lisans programı, alanında uzmanlaşmasını ve fiziksel aktiviteden insan sınırlarının zorlandığı üst düzey sportif performansa kadar geniş bir aralıkta, insan hareketinin mekaniğini, bunların nasıl düzenlendiğinin ve kontrol edildiğinin anlaşılmasını sağlar. Ayrıca insan organizmasının spor ve hareket ile hareketsizliğe uyum mekanizmalarının çevresel ve sosyal faktörlerle nasıl etkileştiğinin yanıtlarını, moleküler düzeyden toplumsal boyuta kadar, arayan multidisipliner bir özelliğe sahiptir. Programın amacı, katılımcılara Spor Bilimleri alanındaki son gelişmeleri ve yenilikleri kapsayan bilgileri aktarmak; Spor Bilimleri fonksiyonlarını ele alarak, bu alanda adaylara sorunları belirleme ve çözme yeteneğini kazandırmak ve bir bütün olarak işletmelerin içinde bulunduğu koşullara göre katılımcıların gelişen farklı ve yenilikçi bakış açılarıyla spor ve egzersiz eğitimine özgü stratejileri üretmelerine olanak vermektir. Bu program kapsamında verilecek dersler, adaylara güçlü bir temel bilimler kazandıracak nitelikte olup aynı zamanda uygulamaya yönelik güncel bakış açısı da kazandırmaya çalışacaktır. Güncellenmiş teorik bilgilerin yanı sıra incelenen örnek olaylarla ve teknolojik kullanım ve laboratuvar çalışmalarıyla alt yapıları oluşturulabilecek,  hem de uygulamaya ilişkin bakış açıları güçlendirilecektir.
Üniversitemiz çatısı altında açılan Spor Bilimleri tezli yüksek lisans programı üniversitemizin Egzersiz ve Spor bilimleri bölümü mezunları başta olmak üzere diğer spor bilimleri fakültelerinden ve beden eğitimi ve spor Yüksek okullarından mezun öğrenciler  hem üretim hem de akademik yayınlar açısından üniversitemize ve ülkemize önemli katkılar sunabilecektir. Spor Bilimlerinde  yeniliğe açık, organizasyon ve yönetim becerisi olan, yaşadığı dönemdeki ulusal ve uluslararası bilimsel alanlardaki literatürü takip edebilen, teknolojik bakımdan yetkin, çağın değişimlerine ve gelişimine uygun, nitelikli, spor bilimleri uzmanlarını yetiştirmesi açısından katkı sağlayacaktır.
   Dünyada birçok sektör (sanayi,eğitim vs)teknolojininde etkisiyle gelişmektedir. Özellikle spor bilimlerinde kullanılan teknolojik gelişmeler ve yeni egzersiz ve antrenman metodlar bir sporcunun ya da bu alanda eğitime ihtiyaç duyan kişilerin uygulamalı programlarında da değişikliklere neden olmaktadır. Bu alandan mezun olan öğrenciler bir antrenman programı ya da egzersiz reçetesi yazarken teknolojik gelişmelere ve değişen bilgilere nasıl ulaşacaklarını ve nasıl uygulayacaklarını öğrenecektir. Bu sayede daha çağdaş ve yenilikçi bir düşünceyle eğitim alabileceklerdir. Ayrıca farklı disiplinlerde yetişen uzmanlarla, spor yöneticileriyle, beden eğitimi ve spor öğretmenleriyle,  rekreatif uzmanlarala ve hatta sağlık personelleriyle de beraber işbirliği içerisinde çalışacak olan Spor Bilim uzmanlarının kalifiye bir şekilde yetiştirilmesi, ülkemizde spor bilimlerinin gelişmesinde ve amatör ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesinde yüksek düzeyde katkılar sağlayacaktır.